Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Τι ψηφίζει η ( Αγία) ελληνική οικογένεια


Η αγία Ελληνική οικογένεια αποτελείται συνήθως από πέντε (αριθμητικώς 6) άτομα, τον που φέρνει το χρήμα στο σπίτι, την που συμπληρώνει παντοιοτρόπως το εισόδημα, τον μονογενή αυτής υιόν ( δι' ου τα πάντα απόλλυνται), την αειπάρθενον (γεωγραφικός προσδιορισμός ) κόρη και την χρησιμοτάτη (μία ψήφος παραπάνω είναι αυτή ! ) γιαγιά. Μερικοί προσμετράνε και την επίσημη ερωμένη εις το ανθρώπινον δυναμικό αλλά τούτο είναι επισφαλές κυρίως διότι δεν είναι βέβαιον ότι θα υπακούσει την εκλογικήν εντολήν του οικογενειάρχη και δεν θα παρασπονδίσει πολιτικά, μήπως και δια του δημιουργούμενου τζερτζελέ "την χωρίσει επιτέλους την γκιόσσα και με αποκαταστήσει και μένα, τόσα χρόνια που τον έχω". Ο παπούς έχει αποδημήσει εις Κύριον πρώτος, ώστε να κάνει (σαν άγιος) κάποια χρονάκια διάλειμμα μόνος του, μέχρι να τον συναντήσει στον Παράδεισο η αιωνία συμβία του.
Η αγία ελληνική Οικογένεια έχει πλήρη πολιτική συνείδηση. Τι θα πει αυτό ; Επειδή "κυβερνάν εστί προβλέπειν" η Αγία Ελληνική Οικογένεια δεν βάζει όλα τα αυγά σ' ένα καλάθι. Ο πάτερ φαμίλιε είναι απλά γραμμένος στο ένα μεγάλο κόμμα στο χωριό και στο άλλο μεγάλο κόμμα στην Αθήνα. Η πραγματική του προτίμηση είναι το κόμμα που έχει επιλέξει να εγγράψει την γυναίκα του. Ολα κι' όλα, με τα αισθήματα δεν παίζουμε ! Χρειάζεται σταθερότητα για να ριζώσει η αγία ελληνική οικογένεια.
Ο υιός - ώσπου να βάλει μυαλό και να κάνει δική του οικογένεια- είναι γραμμένος σε κάποια συνιστώσα του Σύριζα ," ας τα έχουμε καλά μ' αυτούς τους νέους και μένουμε στο κέντρο της Αθήνας, πολλές φωτιές ανάβουν τελευταία, ρε παιδί μου " ενώ η κόρη πυκνώνει τις τάξεις του σκληροπυρηνικού κουκουέ με τις ευλογίες της εφησυχασμένης -όσον αφορά την σεξουαλική διαπαιδαγώγησή της- οικογένειας. Η νεολαία επιτρέπεται να αριστερίζει στην αγία Ελληνική Οικογένεια, μεγαλώνοντας θα "βάλει μυαλό".
Η Αγία ελληνική Οικογένεια ουδεμία σχέση έχει με το χουντικό σύνθημα " Θρησκεία , Οικογένεια και πάνω απ' όλα Ελλάδα", αυτό εξ άλλου φαίνεται και από το (σχεδόν καθολικό) ποσοστό των αντιστασιακών, όπως απεδείχθη μετά την κατάρρευσή της.
Η Αγία Ελληνική οικογένεια ψηφίζει αδέσμευτα, πέρα από στενά ατομικοσυμφεροντολογικά πλαίσια. Ακολουθεί, σαν εσωτερικό μηχανισμό, το πλειοψηφικό σύστημα. Ολα τα μέλη καταθέτουν τις προτάσεις τους και μετά στις κάλπες, όλοι μαζί ψηφίζουν μονοκούκι. Η απόφαση παίρνεται με δημοκρατικές διαδικασίες, όλα τα μέλη έχουν από μία ψήφο ενώ η ψήφος του αρχηγού της οικογένειας προσμετράται όσο το σύνολο των ψήφων σύν μία.
Η Αγία Ελληνική οικογένεια, απελευθερωμένη από τα κόμπλεξ του παρελθόντος, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και την εγγύηση για την διατήρηση της δημοκρατία μας. Τα κόμματα και οι πολιτικοί μας δεν είναι παρά μια αντανάκλαση της αγίας ελληνικής οικογενείας, αυτό φαίνεται και από την οικογενειοκρατία που επικρατεί σ' αυτά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορθώς!!

Ταυτοχρόνως η (αγία) ελληνική οικογένεια, είναι από τις πιο παχύσαρκες και πιο κοψιδοφάγες της ευρωπαϊκής ενώσεως (sic).

Γι΄αυτό και δεν μπορώ να κάνω τη σύνδεση με τα των ψαριών, στην προηγούμενη πολιτική ανάλυση.

Και ξέρεις τι κάνω όταν μπερδεύομαι τι κάνω ε;
Πάω για ...καλαμάρια!! :)))

Gee Pontius είπε...

Κατανοώ την αδυναμία σου να κατανοήσειςσύνδεση ψαρικών με κοντοσούβλια αλλά μην απελπίζεσαι! Στο βάθος του τούνελ βλέπω την Θεοδώρα και τότε ...όλα θα εξηγηθούν μεμιάς !

Ανώνυμος είπε...

Χέστηκα. Εκτός και εκτός αλωνίων.
Τουλάχιστον η Θεοδώρα δεν θα μένει δίπλα μου :)

Οι φοράδες ως γνωστόν σπανίως νοιάζονται για το κοινό καλό. Κοιτούν μόνο την πάρτη τους. Ειδικά μετά τα σαράντα.

Gee Pontius είπε...

Ωστε...έχεις περάσει τα είκοσι ;;
(απ' όσα ακούω, πιστεύω τα μισά !!)