Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ελα βρε Τζίο...


Η μεγάλη στιγμή για τον (περίπου) συνονόματο Gio Ponti έφθασε. Ο (περίπου) ομόηχος του Gpoint διαγωνίζεται σε μια από τις μεγαλύτερες κούρσες του κόσμου στο αξίας 5.000.000 $ Breeders' Cup Classic, που απευθύνεται σε τριετείς και άνω στην απόσταση των 2000μ., στον ιππόδρομο Santa Annita, στην Καλλιφόρνια. Τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ του Gio Ponti αφού αποδίδει 12 στο 1 για την νίκη του αλλά αυτό δεν μας πτοεί καθόλου, αντίθετα μας χαλυβδώνει. Τρέφουμε βέβαια κάποιον σεβασμό στον ιρλανδό Rip Van Winkle, λόγω ονόματος και στην Zenyatta λόγω φύλου και όχι επειδή είναι φαβορί με 3,5 στο 1 και με 2,5 στ0 1 αντίστοιχα. Στην πραγματικότητα περισσότερο υπολογίζουμε τον Summer Bird (4,5 στο 1 ) αλλά όλα αυτά (ευελπιστούμε να αποδειχθει ότι είναι) λεπτομέρειες μπροστά στο θυελλώδες φίνις του Gio Ponti, του φέροντος το όνομα ενός μεγάλου Ιταλού αρχιτέκτονα.
Σχετικά ποστ είναι τα :
http://gpointsbreeze.blogspot.com/2009/08/blog-post_09.html
και
http://gpointsbreeze.blogspot.com/2009/08/blog-post_8681.html
Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείτε να θαυμάσετε τον Gio :
http://www.youtube.com/watch?v=Orsseox4_JM&feature=related

3 σχόλια:

Meropi είπε...

Μη μου πεις ότι ενδιαφέρεσαι για άλογα και ιππόδρομους!!!
Κάποτε είχαμε ένα πελάτη στο (δικηγορικό) γραφείο που ήταν τζόκεϋ στον ιππόδρομο. Ήταν 25 χρονών και φαινόταν σαν 12, άντε 13. Μια μέρα μου εκμυστηρεύθηκε ότι όταν ήταν στην εφηβεία, ο πατέρας του δεν τον άφηνε να φάει, για να μην αναπτυχθεί κανονικά και τον διώξουν από τον ιππόδρομο. Ήθελαν τους τζόκεϋ κοντούς και πολύ λεπτούς βλέπεις! Από τότε η αντιπάθεια μου για τον ιππόδρομο αυξήθηκε.

Gee Pontius είπε...

Τα άλογα είναι τα μοναδικά ζώα που είναι ωραιότερα και πιο έξυπνα από τις γάτες, η δε συνεργασία τους με τον άνθρωπο είναι συγκινητική, στην κυριολεξία τα άλογα είναι αθλητές, οι δε ιπποδρομίες είναι μακράν το άθλημα με τους περισσότερους θεατές.
Το ότι κάποιος ήθελε να κάνει το παιδί του τζόκευ και δεν το τάϊζε δεν έχει σχέση με το άθλημα, άλλοι τα βιταμινώνουν να γίνουν αθλητές ή τα παραταΐζουνε να γίνουν αθλητές του σούμο στην Ιαπωνία.
Εξ άλλου το να είναι κάποιος μικρόσωμος δεν φτάνει για να γίνει τζόκευ, είναι πολύ σκληρή δουλειά.
Δεν είμαι φίλος του σινεμά αλλά υπάρχει μια πολύ καλή ταινία εποχής "Sea Biscuit" με τον Τζεφ Μπρίτζες, πολλά μπορείς να μάθεις απ' αυτήν, σίγουραπερισότερα από τον "γητευτή των αλόγων"

Gee Pontius είπε...

Οι ιπποδρομίες και οι αρματοδρομίες ήταν αθλήματα στην αρχαιότητα, γνωστοί Ολυμπιονίκες ήταν ο Αλκιβιάδης (χορηγός τεσσάρων αρμάτων- οικονομικό σκάνδαλο της εποχής) και ο Νέρων !
Εξ άλλου το εκπληκτικό άγαλμα του Ηνιόχου στους Δελφούς ήταν αναμνηστικό νίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες (η ταινία που φορά στο κεφάλι ήταν η ταινία του νικητή)
σχετικά :
http://gpointspoetry.blogspot.com/2009/10/blog-post_5762.html