Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η εκ των υστέρων δικαίωση


Μπορεί να χάσεις μια μάχη κι' ας έχεις το μέταλλο του νικητή. Συμβαίνει, δεν κερδίζει πάντοτε ο καλύτερος. Εμεις οι διαφυσικοί ΠΑΟΚg'δες το ξέρουμε καλά αυτό. Ο τρόπος όμως που αγωνίστηκες, ιδίως όταν όλα σου πήγανε στραβά, μετράει ίσως περισσότερο απ' όλα.

Αντιγράφω από τον διαδικτυακόν Τύπον

Σήμερα τα ξημερώματα, στο Beverly Wilshire Hotel στο Μπέβερλυ Χιλς της Καλιφόρνια, θα ανακοινωθεί το όνομα της φοράδας που κερδίζει τον τίτλο του αλόγου της χρονιάς. Το ενδιαφέρον, φυσικά, δεν επικεντρώνεται μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Οι δύο φιναλίστ για τον τίτλο, οι Rachel Alexandra και Zenyatta, έχουν φανατικούς θαυμαστές που περιμένουν τη στέψη τους. Η νικήτρια θα ανακοινωθεί στις 10.25 EST (5.25 το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στο Television Games Network και το περίφημο ESPNews θα διακόψει την κανονική ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει την είδηση!
Οι ψηφοφόροι των Eclipse Award ανέδειξαν την Rachel Alexandra ως το άλογο της χρονιάς για το 2009. Η κόρη του Medaglia d'Oro ανήκει πλέον στο στενό κλαμπ των κυριών που απέκτησαν το τίτλο του αλόγου της χρονιάς, μετά την All Along το 1983, τη Lady's Secret το 1986 και την Azeri το 2002.
Μόνον τέσσερεις φοράδες έχουν πάρει τον τίτλο από 1971, χρονιά από την οποία ξεκίνησε ο θεσμός των Eclipse Awards. Από τους 232 φηφοφόρους, η Rachel Alexandra έλαβε 130 ψήφους (56%) και η Zenyatta 99 ψήφους (42.7%), ενώ τρεις δεν ψήφισαν.


Η στήλη αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη από τα αποτελέσματα της ανακύρηξης των Eclipse Award (του αλόγου της χρονιάς) χθες στις ΗΠΑ.

Ας δούμε τώρα τους νικητές των Eclipse Award του 2009 ανά κατηγορία:
2009 Eclipse Award
Αρσενικό διετές: Lookin At Lucky
Θηλυκό διετές: She Be Wild
Αρσενικό τριετές: Summer Bird
Θηλυκό τριετές: Rachel Alexandra
Αρσενικό 4+: Gio Ponti
Θηλυκό 4+: Zenyatta
Αρσενικό στο χόρτο: Gio Ponti
Φοράδα στο χόρτο: Goldikova
Αρσενικός σπρίντερ: Kodiak Kowboy
Φοράδα σπρίντερ: Informed Decision
Steeplechaser: Mixed Up
Υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία στον πίνακα των αποτελεσμάτων. Πρώτον και πολύ σπάνιο, ο ( περίπου συνονόματος μου ) Gio Ponti απέσπασε δύο βραβεία Εκλιψ, γεγονός αξιοσημείωτο και δεύτερον, η αήττητη φοράδα που τον νίκησε στο Breeder's Classic, η Zenyatta, δεν ανακηρύχθηκε άλογο της χρονιάς, ο τίτλος αυτός δόθηκε στην επίσης αήττητη φοράδα, Rachel Alexandra.
Φυσικά λόγω της ήττας του στο Breeder's Classic, ο Gio Ponti δεν θα μπορούσε να ανακηρυχθεί επισήμως άλογο της χρονιάς αλλά ο συνδυασμός των δύο στοιχείων του δίνει αυτόν τον άτυπο τίτλο.
Εξυπακούεται ότι αυτή ήταν η μοναδική ήττα του Gio Ponti κατά το 2009 και επίσης έγινε "εκτός έδρας" δηλαδή σε συνθετικό στίβο και όχι σε χόρτο.
Θεωρώ επίσης τις διακρίσεις, προσωπική δικαίωση του σχολιασμού της κούρσας που είχα κάνει στην σχετική ανάρτηση :

"Χωρίς να θέλω να μειώσω την νικήτρια Ζενυάττα, θεωρώ την νίκη της τυχερή. Ξεκίνησε χωρίς να πιεστεί καθόλου σε αντίθεση με τον Τζίο Πόντε που άνοιγε κάθε τόσο τον ρυθμό του προκειμένου να έχει σε απόσταση βολής τους αντιπάλους του, κατά την γνώμη μου, τον Σάμμερ Μπερντ. Αυτό δημιούργησε μια διαφορά περίπου τριών μηκών από την Ζενυάττα που όμως χάθηκαν από την σκανδαλώδη εύνοιά της στην στροφή όπου ο μεν Τζίο έστριψε γλείφοντας τα κάγκελα ενώ η Ζενυάττα συνέχισε ευθεία μέχρι να βρεθεί από την εσωτερική σχεδόν στην απώτατη εξωτερική, εκμεταλλευόμενη ένα ΑΦΥΣΙΚΟ κενό που δημιουργήθηκε μεταξύ των αλόγων.
Οσοι οδηγούν από ποδήλατο μέχρι τζιπ ή έχουν γνώσεις φυσικής γνωρίζουν πόσο πρέπει να γκαζώσεις στην στροφή για να διατηρήσεις την ίδια γραμμική ταχύτητα και αυτό το σημείο επέτρεψε στην Ζενυάττα να έχει υπέρτερες δυνάμεις στα τελευταία μέτρα και να πάρει την νίκη"
αυτά είχα γράψει στην ανάρτησή μου :
http://gpointsbreeze.blogspot.com/2009/11/blogpost_08.html σχολιάζοντας την κούρσα που μπορει κάποιος να δει εδώ :




Με όλο μου τον (προσήκοντα) σεβασμό στις φοράδες (εν γένει), παραμένω πιστός θαυμαστής του Τζίο Πόντι !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλώνω άσχετη με το σπορ, όσο κι αν απατούν τα φαινόμενα.
Πάντως οφείλω, και εγώ, παρά τον λογικό σεβασμό μου προς τις εντυπωσιακότατες φοράδες, να δηλώσω θαυμάστρια του ...g

Gee Pontius είπε...

Οι ιπποδρομίες είναι το μαζικότερο και ωραιότερο άθλημα στον κόσμο και σε τέτοια υψηλά επίπεδα δεν έχει σχέση με τον τζόγο. Ευτυχώς με το γιουτούμπι που βλέπουμε καμμιά κούρσα από τα προηγμένα ιπποδρομιακά κράτη και μένουμε με ανοικτό στόμα σε σχέση με το αντίστοιχο αχούρι, στου διαόλου τη μάνα, και χωρίς το μετρό (για 700 περίπου μέτρα) που διοικεί ο παλιός πρόεδρος των βάζελων Βαρδινογιάννης, γνωστός και ως "καβούριας" (στην τσέπη). Πλην όμως εδώ - μετά της συνοδού του, ακοντίστριας Μιρέλας Μανιάνι- το παίζει πολύ λαρζ, με ξένα κόλυβα φυσικά, με αποτέλεσμα ένας κερδοφόρος οργανισμός να μετατραπεί σε προβληματικό εις δόξαν όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.
Στο Ελλάδα όλοι οι άνθρωποι της εξουσίας παθαίνουν αλλεργία όταν ακούσουν για ιπποδρομίες και για όπερα.
Δεν είναι τυχαίο αφού πρόκειται για τις κορυφαίες εκδηλώσεις στον τομέα τους όπου αν μπλεχτούνε θα φανεί η μικρότητά των "εκλεκτών".

http://www.youtube.com/watch?v=2qQbYS0lyvA

Εδώ πραγματικά αξίζει τον κόπο να δείτε την σπουδαιότερη ιπποδρομία
της "καθυστερημένης" Ιαπωνίας όπου μετείχε η θηλυκιά μου αγάπη, η Vodka. Εκπληκτικός ιππόδρομος και εκπληκτική κούρσα !