Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

είκοσι χρόνια πίσω...

.
Τρία άλογα διεκδικούν την νίκη με διαφορές εκατοστών μετα από διαδρομή δύο χιλιομέτρων !!



Σε μια κούρσα  που έσπασε καρδιές και που η νίκη κρίθηκε με διαφορά χιλιοστού ο Τζιο Πόντι δεν τα κατάφερε, τερμάτσε τέταρτος περίπου ενάμισυ μήκος πίσω από τους τρείς πρώτους που έπεσαν μαζί στο φώτο-φίνις.
 Νικητής ο Βραζιλιάνος. Γκλόρια Ντε Καμπέου που αξιοποίησε τον εγκλιματισμό του στο Ντουμπάϊ εδώ και μήνες, η αγάπη και η εκτίμηση μας για τον Τζιο Πόντι παραμένει ακέραια, στηρίζουμε, πανηγυρίζουμε αλλά απαίτηση καμία όπως και από την άλλη "αιρετική" για το κατεστημένο αγάπη μας τον Μ(έγα).ΠΑΟΚ.
 Ο Γκλόρια Ντε Καμπέου βρέθηκα να  οδηγεί στο κάγκελο και διασώθηκε από την επίθεση του Νοτιοαφρικανού  Λίζαρντ'ς Ντιζάϊρ (εξωτερική) και του Αλλυμπαρ (στο μέσον). Και οι δυό διάλεξαν την εσωτερική ενω ο Τζιο Πόντι που έτρεξε στην εξωτερική δεν πρόλαβε να "μπει" στην  κούρσα λόγω του αργού ρυθμού. Στην φωτογραφία διακρίνεται τέταρτος με την πράσινη σκούρα φανέλλα.


Ηταν μια κούρσα διαφήμιση του αθλήματος όπου πολλές μικρές λεπτομέρειες όπως η εκτίμηση του ρυθμού, η κατάλληλη θέση κατά την διαδρομή κ.λ.π. έπαιξαν σπουδαίο ρόλο και δικαίωσαν άλλη μια φορά όσους πιστεύουν ότι είναι το ωραιότερο  άθλημα αφού απαιτεί συνεργασία ανθρώπου και αλόγου αλλά έχει συγχρόνως συναγωνισμό αντίθετα από τους 'αδελφούς" ιππικούς αγώνες όπου ο κάθε ιππέας διαγωνίζεται μόνος τους.
Μερικοί  θέλουν να βλέπουν μόνο τζόγο στις ιπποδρομίες και δυστυχώς το κράτος ενισχύει αυτή την άποψη προκειμένου να εισπράττει περισσότερα, έτσι έχει παρατήσει στην τύχη του τον αρίστων προδιαγραφών ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο ούτε τα 500 μέτρα της επέκτασης του μετρό από το Ελ. Βενιζέλος δεν φρόντισε από τις υποδομές που θα χρειάζονταν για να προσελκήσει θεατές. Αντίθετα έστρεψε τους παίκτες στα πρακτορεία των πόλεων υποχρεώνοντας τους φιλίππους να πηγαίνουν εκεί για να παρακολουθήσουν τις ιπποδρομίες μια που μεταδίδονται μόνο από συνδρομητικό κανάλι.
Μιλάμε για άλογα αλλά η ελληνική κοινωνία -όπως και σε άλλα πράγματα- είναι είκοσι χρόνια πίσω από τα γαϊδούρια
Ο ελληνικών συμφερόντων Πρέσβυς σε μια άλλη διαδρομή δεν τα κατάφερε αφού είχε πολλές ατυχίες, βρέθηκε πίσω από ένα "τείχος" αλόγων, χωρίς να μπορεί να αναπτυχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: