Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Από το Καστελλόριζο...

.

Από το Καστελλόριζο
αντίκρυζα την Κούμη
την γλύκα που έχει το μ@@νί


δεν έχει το λουκούμι
( παραδοσιακό σαμιώτικο αποκριάτικο τραγουδάκι )

Εγινε κι' αυτό, το αναμενόμενο και αναπόφευκτο, αυτό που...προσπαθούσε δήθεν να αποφύγει η κυβέρνηση και δεν...τα κατάφερε, παρ΄όλη την εργατικότητά της, όλοι οι υπουργοί με ανασηκωμένα μανίκια σε χειρωνακτικές εργασίες, πλην του κουστουμαρισμένου επί (καβάλα) της Οικονομίας υπουργού που κυκλοφορούσε στα μεγάλα σαλόνια των διεθνών τοκογλύφων "εργαζόμενος" κι' αυτός και του πρωθυπουργού, κουστουμαρισμένου κι' αυτού  γιατί είχε κάποιο σόου στην τηλεόραση.

Γιά όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα η "εργασία" είναι τα ποσοστά από τις μίζες των δανείων μια που οι άλλες μορφές ληστείας  (ταμεία, ομόλογα, χρηματιστήριο κ.λ.π) δεν είναι εφαρμόσιμες εποχιακά και οι μαλακίες περί πάταξης της φοροδιαφυγής και απόδοσης του Φ.Π.Α. εξυπηρετούν μόνο προεκλογικές ανάγκες, τώρα ξεχνούν και να τις αναφέρουν οι...σώφρονες.

Ισως να είναι το τελευταίο κόλπο τους για να ληστέψουν το κράτος, μετά δεν απομένει παρά η πώληση της Ακρόπολης, των Δελφών κ.λ.π. με μεσιτικό γραφείο το  Δ.Ν.Τ. 

Φυσικά  και θα μπορούσε να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά βλέπετε δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό αλλά από το κοινοβούλιο και κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Δεν μπορεί να έχει πολλά περιθώρια επιβίωσης ένα "κράτος" που έφιαξαν τα δυο μεγάλα κόμματα  ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΣΥΝΕΝΟΧΗ των λεγομένων μικρών (γεμάτες οι "καλές" υπηρεσίες από σοφτ κομμουνιστές του συνασπισμού και ακροδεξιούς του καρατζαφέρη και ένα μικρό ποσοστό του ορίτζιναλ κουκουέ για να απειλεί με "απεργίες" όταν "θίγονται" τα κεκτημένα των βολεμένων γιατί  οι συνδικαλιστές-εκπρόσωποι των άλλων κομάτων τις βαριούνται τις απεργίες ). 
Θυμηθείτε πριν κάποιους μήνες που έκλειναν κάθε μέρα την Πανεπιστημίου οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής απαιτώντας όχι απλά δουλειά, αλλά δουλειά  με 4-5 χιλιάδες μισθό σαν εν δυνάμει ψηφοφόροι του συστήματος.

Οταν υπάρχουν ένα εκατομμύριο κρατικοί υπάλληλοι αντί των τριακοσίων-τετρακοσίων χιλιάδων που είναι απαραίτητοι και έχεις σκοπό την εξυγείανση ΑΠΟΛΥΕΙΣ τους μη έχοντες αντικείμενο εργασίας (σαν τους αγροφύλακες-φαντάσματα του Κωστάκη) και δεν κάνεις περικοπές μισθών σε όλους δήθεν, εξαιρώντας τους στρατιωτικούς (μην έχουμε καμιά χούντα), τους δικαστικούς (ευνόητον, ευνόητον) και τους εφοριακούς (αυτονόητον). Το ότι τώρα ο Πάγκαλος προσπαθεί να συγχωνεύσει κάτι ανύπαρκτες ρουσφετολογικές επιτροπές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά  στάχτη στα μάτια ότι δήθεν ενδιαφέρεται για το πως θα ορθοποδίσει το κράτος, στην πραγματικότητα πρέπει να δείξει ότι συμμορφώνεται με τις επιταγές του Δ.Ν.Τ. Αλλά δεν τολμάει ακόμα  να επέμβει στο "βαθύ κράτος" των ΔΕΚΟ και των άλλων ρουσφετολογικών οργανισμών, δεν θέλει να "κόψει γέφυρες" με την δεξαμενή των ψήφων, αν γίνει μονοκομματική η δεξαμενή υπάρχει και περίπτωση να πάνε φυλακή με την νέα κυβέρνηση οι προηγούμενοι κυβερνώντες, να χαλάσει η πιάτσα.

 Αδιαφορώντας πλήρως για τα οικονομικά και άλλα προβλήματα της χώρας, εντελώς κυνικά επέλεξαν τον μοναδικό τρόπο με τον οποίον οι κρατούντες θα μπορούσαν να βγάλουν το κυβερνητικό επιμίσθιό τους, καταδικάζοντας γενιές ολόκληρες να πληρώνουν όσα έκλεψαν καμμιά εκατοστή οικογένειες, οι περισσότερες των οποίων ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα τώρα που είναι ακόμη "ήρεμα" τα πράγματα, πιθανότατα οι κρατούντες θα φύγουν νύκτα και κυνηγημένοι, να μου το θυμηθείτε, η "πάσα" του Κωστάκη στον Γιωργάκη δύσκολα επαναλαμβάνεται κι' ο Αντωνάκης δεν έχει "φαεινές ιδέες" για να αναλάβει, για την ώρα.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει δηλαδή να θεωρήσω ότι η οριστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και κατεστημένου στην ελλάδα, δεν θα συμβεί ποτέ;
Αυτό και του σπανού τα γένια είναι τελικώς τα μοναδικά που ...δεν γίνονται;

Gee Pontius είπε...

Δεν είναι θέμα αλλαγής πολιτικού σκηνικού αλλά νοοτροπίας. Μόνο όταν συνειδητοποιήσει ο λαός ότι τον παραμυθιάζουνε και τον κλέβουνε μια ζωή μπορεί να πιέσει ώστε να πάει επιτέλους κάποιος κλέφτης φυλακή, να απολυθεί επιτέλους ένας αργόμισθος και να δημευτεί η περιουσία κάποιου από τους διατελέσαντες υπουργούς οικονομικών, κάποιος να πληρώσει τέλος πάντων.
Δεν βλέπεις ότι ρίχνουνε τα βάρη πάλι στην πλέμπα των χαμηλόμισθων μισθωτών ;
Εχεις ψωνίσει κάτι και να μη σου χρεώσουνε Φ.Π.Α.; Πως διάολο όλοι το πληρώνουμε και κανείς δεν εισπράττει ; Πως διάλο όλοι οι γιατροί έχουν τόσο χαμηλό εισόδημα και τόσο ακριβό αμάξι ;
Δεν μπορεί να ληστεύουνε το ταμείο των εκπαιδευτικών κάνοντας το "δώρο" στους δικαστικούς και οι συνδικαλιστές που συναίνεσαν με την υπογραφή τους στην κλοπή αντί να πάνε φυλακή να "αμοίβονται" με υψηλόμισθες κρατικές θέσεις.
Δεν είναι δυνατόν κάθε κυβέρνηση να έχει το δικό της δικαίωμα στα σκάνδαλα τα οικονομικά, δεν είναι θέμα αλαγής πολιτικού σηνικού αλλά νοοτροπίας.