Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αλληλοεπιδράσεις

 Αλλο


 κι' άλλο


Εχω ξανασχολιάσει την αλληλοεπίδραση πολιτικής και ποδοσφαίρου και τούμπαλιν, καθώς και το ότι -τηρουμένων κάποιων αναλογιών- το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο σοβαρό και λιγότερο βρώμικο από την πολιτική, Οσοι διαφωνείτε ρίξτε μια ματιά στην γείτονα  χώρα Ιταλία, όπου ο Πρόεδρος της Μίλαν πρωθυπουργεύει εδώ και αρκετά χρόνια . Εμείς βέβαια είμαστε κάποια χρόνια πίσω, ο πρόεδρος της Μαρφίν, Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν έχει αναλάβει ακόμα πρόεδρος του ΠΑΟ, άρα έχουμε ακόμα μερικά χρονάκια μέχρι να μας κατσικωθεί στην εξουσία. Πάντως κάτι εμφανίσεις και κάτι ενέργειες όπως το σπάσιμο της απεργίας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, είναι σαφή βήματα σ' αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη η "αμφισβήτηση" του προέδρου Πατέρα παρά το νταμπλ δείχνει ότι στρώνονται χαλιά για άλλους στον δρόμο προς τον προεδρικό θώκο.
Σε λίγες μέρες θα δείξει όσον αφορά τον ΠΑΟ,  για την είσοδό του στην πολιτική μάλλον περιμένει να ωριμάσει περισσότερο το φρούτο και απλά με δηλώσεις υπενθυμίζει την παρουσία του. Εξ άλλου ο πρωθυπουργός όταν κάνει δηλώσεις υπενθυμίζει μάλλον την ... απουσία του.

Αν όμως νομίσατε ότι μόνο το ποδόσφαιρο δίνει κατευθύνσεις στην πολιτική είσαστε γελασμένοι ή δεν παρακολουθείτε την φιλοσοφία των  κινήσεων του πρωθυπουργού. Βέβαια από έναν άνθρωπο που θεωρεί την στίβα θηλυκή έκφραση για τον ...στίβο (θα αγωνιστούμε στην στίβα της εκλογικής μάχης) ή που μπερδεύει τις κάλπες με τις...κάλτσες ή που δεν ξέρει το γένος του ...κόμματος του ( τα στελέχη του ΠαΣοΚ και τα μέλη της) δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά για την διατήρηση των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό.

Δυστυχώς όμως το παράδειγμά του άρχισε να επηρεάζει και ποδοσφαιρικές ομάδες όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στην φωτογραφία.


Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης εισέρχεται στον "ναό" της Τούμπας με μια γαλάζια φανέλλα όπου αναφέρεται ο χορηγός αλλά λείπει το ΣΗΜΑ της ομάδας (πιο πίσω φαίνεται αρκετά καθαρά στην ερυθρόλευκη  φανέλλα, όπως και το αντίστοιχο στη φανέλλα του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ)
Την συνέχεια την ξέρετε...Οχι μόνο έχασε ο Ολυμπιακός, αλλά η ήττα του προήλθε από ένα τραγικό λάθος του Νικοπολίδη.

Οι συνειρμοί , δικοί σας.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο γκολκήπερ του Ολυμπιακού  χαρακτηρίζεται και σαν "Ελληνας Κλούνεϊ" εμφανισιακά, δηλαδή βγαίνει κάποιο αμερικάνικο πρότυπο από το σουλούπι του αλλά αυτό είναι πρόβλημα των Ολυμπιακών που τον κάναν αρχηγό τους.
Λεπτομέρειες θα πουν κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού..

Φυσικά ο Γιωργάκης  δεν πρέπει να φορά το εθνόσημο στο σακάκι του αλλά θα έπρεπε να το κουβαλάει στο μυαλό του, οι πράξεις του όμως δείχνουν ότι "πάλευε" με τους δανειστές με αμφίεση ανάλογη του Νικοπολίδη
Λεπτομέρειες θα πουν κάποιοι φίλαθλοι της Ελλάδας, με τέτοια σκεπτικά δεν αξίζει να λέγονται πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: