Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τυφλός τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματ' ει

αφιερωμένο εξαιρετικά όπου δει και σ' όποιον ακόμα μπορεί να δει
 
Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή



οι δικαστές (και ο αθλητικός εισαγγελέας) ΟΧΙ

Αγαπητοί συνέλληνες

Η ανωτέρω φωτογραφία είναι ...οφθαλμαπάτη.
Σύμφωνα με το φύλλο αγώνος κατά την διάρκεια του αγώνα Ο.Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ, δεν έπεσαν φωτοβολίδες, κροτίδες καπνογόνα, βεγγαλικά, δεν τα είδε εξ άλλου ούτε ο παρατηρητής.
Ούτε έπεσε ξύλο στην φυσούνα στο ημίχρονο. Ούτε αυτό το είδε ο διαιτητής και ο παρατηρητής. Ούτε τα ρολόγια σταμάτησαν όταν κτυπήθηκε ο επόπτης από κέρμα που πέταξε οπαδός του θρύλου, σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή μέσα σε ένα λεπτό ήταν έτοιμος, φρέσκος και ανανεωμένος να συνεχίσει το παιχνίδι. (Τώρα γιατι κρατήθηκαν 3 (τρία) λεπτά καθυστερήσεων αφού άλλη διακοπή δεν υπήρξε όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία του τέρματος του "θρύλου" στο 48 λεπτό... έ, αυτό είναι θέμα...μεταφυσικής ! )

Αλλά και... κουφός

πρέπει να ήτανε αφού μία μόνο φορά ακούσθηκαν αντεθνικά συνθήματα και μετά από σύσταση από τα μεγάφωνα σταμάτησαν. Πιθανότατα δε μετά, οι φίλαθλοι της ομάδας του λιμανιού έψελναν τίποτε...απολυτίκια προετοιμαζόμενοι για το Τριώδιο.

Θα μου πείτε τότε γιατί τιμωρήθηκε ο διαιτητής ;

Μάλλον γιατί "έσπρωξε" τον "θρύλο" μόνο μέχρι να πετύχει ένα γκολ και μετά έπαιξε το παιχνίδι "στα ίσα" και έτυχε να ισοφαρίσει ο Π.Α.Ο.Κ.
Ας πρόσεχε, όπως ο μακεδόνας (!) συνάδελφός του στον αγώνα πρωταθλήματος που "έσπρωχνε" μέχρι το 2-0 και είχε φροντίσει να παίζει και με δύο παίκτες παραπάνω ο "θρύλος". Το 3-0 τον δικαίωσε στα μάτια του "παιδοβούβαλου" και φυσικά δεν τιμωρήθηκε. Φυσικά ούτε αυτός άκουγε αντεθνικά συνθήματα, φαίνεται ότι πατρίδα είναι τα συμφέροντα του εργοδότη, κάτι σαν το σκεπτικό των εφοπλιστών δηλαδή.


Σε μια χώρα όπου ληστρικά και χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη οι δικαστικοί εισέρχονται στο (πρώην υγιέστατο) ταμείο των εκπαιδευτικών για να εξασφαλίσουν το τεράστιο εφ' άπαξ τους και το καταρρακώνουν μέσα σε λίγα χρόνια, χάνοντας το κύρος τους στην συνείδηση του απλού λαού, είναι αστείο να περιμένεις ισονομία από την λεγόμενη αθλητική δικαιοσύνη. 
Για όλα φταίει ο Π.Α.Ο.Κ. και ο Γκαρσία και καθαρίζουμε. Στο ίδιο πνεύμα και η ελληνική αστυνομία , η οποία αμοίβεται εξτρά με 9 (εννέα) εκατομμύρια ευρώ το χρονο για να τηρεί την τάξη στα γήπεδα και που να κουράζεται, αμολάει τα χημικά της και παραπέμπει στην αθλητική δικαιοσύνη τις ομάδες. Στα μάτια της, ως γνωστόν, επικρατεί δαλτονισμός δηλαδή τα ερυθρού και πρασίνου χρώματος αντικείμενα δεν γίνονται αντιληπτά, σε αντίθεση  με τα ασπρόμαυρα, παραδείγματος χάριν.
Πάντως επειδή όταν φυτεύτουν πατατιές αποκλείεται να βγουν τομάτες, ας προσέξουν τις πατάτες που θα παραχθούν, είναι πιο σκληρές από τις τομάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: