Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ολα πέτσινα

Από την ανακοίνωση του Ατρόμητου Περιστερίου σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ :


"Χάρισμά σας το πέτσινο κύπελλο"



Σύμφωνοι, το κύπελλο που σήκωσε η ΑΕΚ πέτσινο ήταν όπως το πρώτο γκολ που πέτυχε και όχι μόνο. Φυσικά δεν είναι το πρώτο γκολ οφφσάϊντ που κατακυρώνεται αλλά σε όλα ως τώρα υπήρχε κάποια δικαιολογία (ανάποδη κίνηση των παικτών, πολύ γρήγορη φάση, οριακή θέση) εδώ έχουμε έναν επιθετικό, δύο μέτρα οφφσάϊντ, αραχτό για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι νάρθει η μπάλλα, πράγμα που δείχνει πρόθεση ή  φόβο  από τον διαιτητή Κάκο.


Κάτι που επιβεβαιώνεται με την φάση του 40ου περίπου λεπτού όταν ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΑ  ΜΑΤΙΑ  ΤΟΥ ο Λυμπερόπουλος σπρώχνει έναν παίκτη του Ατρόμητου. Είναι επιεικώς κίτρινη κάρτα- αν όχι απ' ευθείας κόκκινη- την οποία δεν βγάζει ο Κάκος γιατί ο Λυμπερόπουλος έχει ήδη μιά κίτρινη από τα πανηγύρια για το γκολ-μούφα που πέτυχε και δεν κάνει να αποβληθεί.
Κατόπιν αυτών ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα που πήρε (χωρίς να το αξίζει) είναι σαν το κύπελλο της ΑΕΚ, πέτσινος κι' αυτός, πείθει μόνο παιδάκια σαν αυτά που τον πλησίασαν.
Κρίμα, γιατί με την καριέρα που είχε άξιζε ένα γνήσιο τίτλο αλλά φαίνεται ότι δεν έχει τα ψυχικά χαρίσματα των συναδέλφων του του Ατρόμητου που αν ήθελαν μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά όταν διακόπηκε αλλά δέχθηκαν ότι τελείωσε γιατί δεν τους αρέσουν τα πέτσινα.τρόπαια.


Το ότι ο κύριος δεξιά στην εικόνα είναι πέτσινος πρόεδρος της ΑΕΚ το γνωρίζουν και οι πέτρες, δεν χρειάζεται ανάλυση, διορισμένος υπαλληλάκος των "αόρατων" αφεντικών, κανένας δεν είχε απαιτήσεις για διαφορετική συμπεριφορά από αυτόν. Απλά η παρουσία του μικραίνει την ΑΕΚ.


Και πάμε στους πιο πέτσινους απ' όλους :


Ο εκ δεξιών  Μπιτσαξής αντιμετώπισε το φαινόμενο του χουλιγκανισμού στο ματς χάντμπολ ΑΕΚ- ΠΑΟΚ στην Λαμία με πύρινους λόγους περί βίας και κόβοντας την επιχορήγηση μόνο στον ΠΑΟΚ παρ' ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν περισσότερο υπεύθυνοι για τα επεισόδια. Εδωσε την εντύπωση ότι τον ενδιέφερε μόνο το οικονομικό μέρος, βρήκε ένα τρόπο να μην δίνει λεφτά από συλλόγους που τα είχαν μεγάλη ανάγκη ή να επιβάλλει πρόστιμα. Μέχρι που έγιναν οι αγώνες του Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και ο Μαρινάκης δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει τα πρόστιμα προκειμένου να φτιάξει την ατμόσφαιρα που ήθελε. Το ότι κτυπήθηκε με κέρμα ο επόπτης, άρα το ματς έπρεπε να διακοπεί ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ, δεν το έμαθε κατά τις νομικές σπουδές του ο αριστερά εικονιζόμενος Πιλάφιος.  
Εκτός και έλαβε υπ' όψιν του ότι ο φίλαθλος ήθελε να πετύχει τον παίκτη του ΠΑΟΚ και όχι τον επόπτη. Φυσικά μετά την ατιμωρησία του Ολυμπιακού δεν τον " έπαιρνε " να τιμωρήσει κανένα και έτσι φτάσαμε με την κοινή τους συναίνεση στο θέατρο που παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ με τίτλο :  " Κύπελλο στην ΑΕΚ, MVP ο Λυμπερόπουλος" προσαρμοσμένο στο αντίστοιχο σενάριο που υποχρεώθηκαν να εκτελέσουν ο Κάκος στο γήπεδο και οι λοιποί στα επίσημα.


Το να έχει διακοπεί το ματς και οι "επίσημοι" να περιμένουν τόσην ώρα για να κάνουν απονομή πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία !

Ολα πέτσινα, λοιπόν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: