Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πιλα-βιος ή πιλάφιος ;

Πολιτικόν άρθρο

 Οι Ελληνες (κατά)ψηφίζουν όπως φυσά ο άνεμος ...


Είναι γνωστές στους φίλους του μπλογκ οι θέσεις του γράφοντος περί συνειδητής αποχής από τις εκλογές, όπου το οξύμωρο σχήμα παραμένει - ουδείς Ελλην ψηφίζει, ΟΛΟΙ καταψηφίζουν εξ ου και το τραγελαφικό ερώτημα των προσεχών εκλογών αλλά και το αντίστοιχο αποτέλεσμα των τελευταίων , δεν ξέρουν ποιόν να κανταψηφίσουν πρώτο !! Εκτός και πιστεύετε ότι έγινε το 25% του λαού ξαφνικά αριστεροί και συριζαίοι ή ότι το 7% του πληθυσμού νεοναζίζει.
Επειδή είναι δύσκολο σε κάποιον που είναι μέσα σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο να δει τα πράγματα καθαρά και χωρίς τους παραμορφωτικούς καθρέπτες που του επιβάλλουν, θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα από τον παραπλήσιο χώρο της πολιτικής, το ποδόσφαιρο αφού τονίσω την μεγαλύτερη διαφορά των δύο χώρων : στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον αναφέρεται η ΑΛΗΘΕΙΑ στο αποτέλεσμα ενός αγώνα, π.χ. 2-1, ενώ στην πολιτική δεν ισχύει ούτε η αλήθεια των αριθμών.


Οπως θα ήταν ένας "υπερκομματικός" υπουργός, κάτι σαν Παπαδήμας δηλαδή αλλά όχι διεθνοποιημένος, έτσι αντίστοιχα στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τους περιφρονούντες τα ποδοσφαιρικά και ασχολούμενους μόνο με τα αμιγώς πολιτικά βαυκαλιζόμενοι ότι διατηρούν την "σοβαρότητά" τους ). Αυτήν την εποχή προεδρεύει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, γνωστός στους αθλητικούς χώρους και ως "πιλάφιος", άγνωστον το γιατί καθώς και το είδος του ρυζιού που χρησιμοποιείται -λένε για μακρύκοκκο μπασμάτι αλλά δεν το υιοθετώ-.


Προσέξτε τώρα δήλωση του προέδρου μετά την λήξη του αγώνα Πολωνίας-Ελλάδας και σκεφθείτε αν ξεπέρασε ή όχι τον "κύριο Τίποτε" Αβραμόπουλο της ΝουΔου :
"Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίσθηκε σοβαρά αλλά δεν θάθελα να πω τίποτε περισσότερο επ' αυτού μέχρι να έχω επίσημη ενημέρωση"
Εξυπακούεται ότι και τώρα που έχει επίσημη ενημέρωση πάλι τίποτε δεν έχει να μας πει, ούτε καν την αερολογία που μας φόρτωσε προηγουμένως και την μετέδωσαν  σαν σοβαρή είδηση οι αρδ (το δέλτα είναι από την λέξη δημοσιογράφοι, τις λέξεις που αρχίζουν από άλφα και ρο τις φαντάζεσθε, υποθέτω). Μόλις μάθει να προσθέτει και την φράση "θα συγκληθεί ένα ιατρικό συμβούλιο που θα εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή το καλύτερο για την περίπτωση του" θα είναι έτοιμος να υπουργοποιηθεί. Φυσικά δεν είναι γιατρός, νομικός είναι κι αυτός και ο προκάτοχός του, ο αλήστου μνήμης Γκαγκάτσης, ώστε να εφευρίσκουν διατάξεις αλλά και παραθυράκια που τις καταργούν έτσι ώστε να αποφασίζουν κατά το δοκούν και τα συμφέροντα του εκάστοτε επικρατούντος ποδοσφαιροπαράγοντα. Σας θυμίζει καθόλου νομοθετικό έργο βουλής και συμφέροντα μεγαλοεκδοτών, μεγαλοεφοπλιστών και λοιπών "ευεργετών" της ελληνικής οικονομίας ;
Σε ένα σημείο που υπερτερεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ των βουλευτών, υπουργών κ.λ.π. είναι ότι η θέση του είναι άμισθη, το οποίον ερμηνεύεται πως δεν πληρώνει φόρους για τα έσοδά του που φυσικά είναι πολύ περισσότερα από τις απολαβές ενός μεγαλοδικηγόρου, αλλιώς κανένας δεν θα άφηνε την δουλειά του για μια "θέση", ούτε ο Λυκουρέζος !!
Να θυμίσω ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης ο κ. Πιλάβιος έδωσε αύξηση στις απολαβές του προπονητή της Εθνικής πάνω από 30%, αν θυμάμαι καλά. Την αύξηση που έδωσε για τα "έξοδα παραστάσεως" του ιδίου και των ανθρώπων του δεν την μάθαμε όπως δεν μαθαίνουμε όλες τις παροχές προς τους πολιτικούς.
Τέλος να προσθέσω πως κοινός τόπος του ποδοσφαιροανθρώπου Πιλάβιου, του ποδοσφαιροεπενδυτή Μαρινάκη και πλειάδος πολιτικών είναι ευαγές(αμερικάνικο) εκπαιδευτικό ίδρυμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: