Στο καβούκι μου

Τα κείμενα της καθημερινότητας θα δημοσιεύονται στο εξής στον Βερνάρδο τον ερημίτη, στην διεύθυνση : http://gerimitiis.blogspot.gr/

Ποιήματα θα βρείτε στην ποιηματοποίηση

ενώ

Πεζά και διηγήματα στην διηγηματοποίηση

...

Τι δεν είναι και τι είναι το gpoint'sbreeze

Δεν είναι χώρος που προωθεί έμμεσα ή άμεσα διαφημίσεις.
Δεν είναι χώρος που θα σας προωθήσει σε άλλα μπλογκς πλην των άλλων του δημιουργού της.
Δεν είναι χώρος που θα σας υποχρεώσει ν' ακούσετε την μουσική που αρέσει στον δημιουργό του.

Είναι ένας χώρος που σέβεται την σκέψη και την ελληνική γλώσσα.
Είναι ένας χώρος που προσπαθεί να σέβεται τους επισκέπτες του και τον εαυτό του.



Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Για γέλια και για κλάματα

.
Δεν πέρασαν παραπάνω από 40 μέρες όταν δημοσίευσα το περί των εκλογών άρθρο μου όπου αναφερόμουνα στις εκπληκτικές νομικές ιδιότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου και ήρθε η δικαίωσή μου. Ο πλασσαρισθείς κάποτε σαν συνταγματολόγος νομικός πρότεινε για υπουργό Ναυτιλίας τον Βερνίκο ο οποίος έχει νομικό κώλυμα !!

 Πωςτο βλέπεις το ματς, Βαγγέλη ;


Ισοπαλία, ένα-ένα !

Οταν για τον απλό πολίτη δεν επιτρέπεται η άγνοια του νόμου για τους διακεκριμμένους (λέμε και καμιά πατάτα να περνάει η ώρα) νομικούς δεν θα έπρεπε να αφαιρείται τουλάχιστον το δίπλωμα ;

Τι να πει κανείς, με απασχολεί το ζήτημα διότι "δρυός πεσούσης πας ανηρ ξυλεύεται" και άρα αφού φτάσαμε στο σημείο να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Σαμαράς (άσχετο άν δεν ανέλαβε ακόμα, μάλλον ούτε αυτός δεν το πιστεύει) αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά η απευκταία περίπτωση να δούμε στον πρωθυπουργικό θώκο και τον (βουπαί) Βαγγέλη !!

Εσύ, Αντωνάκη, πως το βλέπεις το ματσάκι ;


Και γω ένα-ένα το βλέπω...

Τα όρια του κωμικοτραγικού υπερβαίνει και η περίπτωση Σαμαρά που περίμενε να ορκισθεί πρωθυπουργός για να πάει να κάνει την εγχείριση στο μάτι του. Ισως να ακούγεται λογικό πως δεν ήθελε να χαλάσει την εικόνα του πριν από τις εκλογές αλλά από την άλλη 
αποδεικνύονται μπαρούφες όσα έλεγε περί της κρισιμότητας των εκλογών και την υπέρτατη ανάγκη να κυβερνηθεί άμεσα η Ελλάδα !

Πρόεδρε εσύ τι λες για το παιχνίδι ;



Α, δεν ξέρω...θα ρωτήσω τον Γιωργάκη και θα σας πω !

Θεωρώ σαν βεβαιότητα πως αν ο Μολιέρος ζούσε στην Ελλάδα σήμερα θα μας είχε δώσει ένα ακόμα αριστούργημα με τίτλο "Le president imaginaire", "Ο κατά φαντασίαν πρόεδρος" για όσους δεν έχουν καλές σχέσεις με τα γαλλικά.
Βέβαια ουδέν καλό αμιγές κακού λέγανε οι πρόγονοί μας και όντως από κάποιο τυπικό κώλυμα  θα μας αντιπροσωπεύσει στις Βρυξέλλες ο Παπούλιας και όχι ο γνωστός και σαν "κύριος τίποτα" Αβραμόπουλος όπως είχε προγραμματισθεί.

Εσείς κύριε Αβραμόπουλε, τι γνώμη έχετε για τον αγώνα ;



Σας ευχαριστώ πολύ, εγώ θα κατέβω στην επόμενη στάση...

Οπως επανειλημένα έχω πει  θεωρώ πως, παρά την κρίση που διέρχεται ο ΠΑΟΚ, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι περισσότερο σοβαρό από τους πολιτικούς της, ακόμα και οι Μπέος, Ψωμιάδης μοιάζουν αθώα παιδάκια μπροστά σε κάτι πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΝουΔου.
Επ' αυτού...

Τι γνώμη έχετε για τον σημερινό αγώνα κύριε gpoint ;



Βαριέμαι το τσούκου-τσούκου ποδόσφαιρο των Ισπανών. Εύχομαι και προσεύχομαι να τους ξεσκίσουν οι Πορτογάλλοι κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο !!

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τα εις... -ιδης

.
Σύντομα αθλητικοπολιτικά σχόλια :


                                                           Σαλπιγγίδης


Από την μια η μπάλλα από την άλλη ο πανάκριβος Νόϊερ

Η αποφασιστικότητα στα μάτια του πριν από την εκτέλεση ήταν ο καλύτερος οιωνός. Κατά την άποψη μου ο καλύτερος σε συνολική απόδοση παίκτης της Εθνικής, όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε Τέλεια αντίθεση με τον Νίνη, δυστυχώς. .

Τοροσίδης


Η σταθερή και η ανερχόμενη αξία στην ελληνική άμυνα

Σταθερότατο επίπεδο απόδοσης, μαζί με τον Κυριάκο οι καλύτεροι της ελληνικής άμυνας


   Ιωαννίδης 
(πριν πετάξει το σακάκι)


Εις ένδειξη διαμαρτυρίας το υφυπουργείο Αθλητισμού απέβαλε το θήτα από την ονομασία του...


Στυλιανίδης, Ευριππίδης και άλλα διάφορα σε -ίδης



Προσέξτε την φωτογραφία...
Καλά, είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμα ελπίδα  ;



Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα φεγγάρια και τα ψάρια

  Βαθυστόχαστη πολιτική και χιουμοριστική ανάλυση

Δεν ξέρω γιατί κάθε νέο κυβερνητικό σχήμα μου θυμίζει κι ένα νέο φεγγάρι, η κυριότερη διαφορά είναι στην περιοδικότητα, η Σελήνη κάθε 28 μέρες "αλλάζει" πρόσωπο ενώ οι κυβερνήσεις αλλάζουν όταν παλιώνουν τα κόλπα που κάνουν για να πείσουν τον κοσμάκη πως "εργάζονται σκληρά".
Τώρα πως γίνεται όσοι "εργάζονται σκληρά" να έχουν ροδοκόκκινο το μαγουλάκι και το χαμόγελο του ίματζμέϊκερ μόνιμα χαραγμένο στο πρόσωπό τους, το ξέρετε όσοι (τους) ψηφίζετε, εγώ που την ημέρα της ψήφου πηγαίνω παραδοσιακά για ψάρεμα δεν έχω παρατηρήσει καμιά διαφορά στα πρόσωπα των ψαριών τα οποία -ειρήσθω εν παρόδω- εργάζονται όντως σκληρά για την τροφή και την επιβίωσή τους.
Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες -κατά τα συνθήματα των τοίχων- του Αιγαίου λόγω της "άπλας" του χώρου,  ενώ στα χωρικά μου ύδατα (του Κορινθιακού κόλπου) υπάρχουν βάθη και σπηλιές όπου μπορούν να την σκαπουλάρουν για λίγο.
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στα πολιτικά μας.






Αν εσείς γνωρίζεται κάποιον που να εργάζεται "μαλακά" να μου τον φέρετε να τον κάνουμε ζευγάρι με τις εκλογές που δεν θα είναι "κρίσιμες".
Αυτές τις μέρες των εκλογών συνάντησα κάποιον που εργαζότανε "σκληρά" κολυμπώντας στη θάλασσα, συνηθίζει να κάνει ακόμα μπάνιο στο ίδιο απόμερο μέρος από τότε που ήτανε μικρός όποτε βρίσκεται στην Ελλάδα. Μεγαλοστέλεχος διεθνούς οργανισμού, με κρυσταλλωμένες ιδέες περί τα πολιτικά, οικονομικά, διεθνή και ντόπια ζητήματα εξέφραζε την βεβαιότητά του για τον σχηματισμό κυβέρνησης -πριν από τις εκλογές, φυσικά- με την ίδια σιγουριά που θα προέβλεπε κάποιος την νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ επί της Σουόνση, αγνοώντας μάλιστα την απενταρία μου με ενεθάρρυνε να την εξαργυρώσω χρηματιστηριακά...
Η όλη υπόθεση μου θύμισε έντονα το στήσιμο μιας κούρσας, ας πούμε εφτά αλόγων. Εαν κάποιος πονηρός εξασφαλίσει πως τέσσερα άλογα δεν "πάνε για κούρσα" δηλαδή δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν διότι είτε δεν είναι σωστά προετοιμασμένα, είτε είναι νηστικά, είτε το πιο σπάνιο ο αναβάτης το "κρατήσει", δηλαδή θα επιλέξει λάθος διαδρομή, τότε η κούρσα περιορίζεται μεταξύ τριών αλόγων και το αποτέλεσμα ελέγχεται.
Σ΄αυτές λοιπόν τις εκλογές  παρατήρησα ότι ο Καρατζαφέρης έχασε το επικοινωνιακό του στυλ ενώ το βρήκαν άλλοι όπως π.χ. ο Μιχαλολιάκος. Ο τύπος έχει πολύ πλάκα πρέπει να είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που φροντίζει να εξασφαλίσει βουλευτική έδρα στην συμβία του. Λέτε να πέφτει πολύ παντόφλα στο σπίτι; Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα υπόλοιπα προβεβλημένα στελέχη της χρυσής αυγής θα ακολουθήσουν την πεπατημένη που χάραξαν οι Μπουμπούκος και σία μέσω του Λαος (βάλτε τον τόνο στο άλφα ή στο όμικρον, όπουθέλετε εσείς, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για ένα τονο), η ιδεολογική τους προέλευση είναι παραπλήσια αν όχι κοινή.
Από τους άλλους "μικρούς" πολιτικούς σχηματισμούς η Δημάρ του Κουβέλη τα πήγε καλά  ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχασαν την μισή τους δύναμη. Προσωπικά δεν πείθομαι ότι ο Κουβέλης είχε καλύτερο λόγο ή προφίλ από τον Καμμένο, απλά πιστεύω πως ο τελευταίος μπήκε στην ίδια μαύρη λίστα κάποιου αόρατου "νον πέϊπερ" που κατέστρεψε και τον Καρατζαφέρη με βασικότερη αιτία την θέση τους για το μνημόνιο. Μπορεί ο λόγος τους να απευθυνότανε στην λογική αλλά η επιλογή του νον πέϊπερ ήταν πως το αντιμνημόνιο πρέπει ουσιαστικά να το εκπροσωπεί μόνο ο Τσίπρας ο οποίος πάλι με το νον πέϊπερ από ανύπαρκτος έγινε εκφραστής μεστού πολιτικού λόγου...
Αυτό με το "νον πέϊπερ" προσέξτε το, είναι τουλάχιστον περίεργο πως όλα τα ΜΜΕ μαζί ξαφνικά προβάλλουν ή εξαφανίζουν τον οποιονδήποτε ή το οτιδήποτε, ανεξάρτητα από την ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτησή τους. 
Εξαιρειται βεβαίως το διαχρονικό ΚΚΕ που έχει (μαζί με τον Πάπα) την αντιπροσωπεία του αλάθητου επί παντός επιστητού...

Επειδή τα βιντεοκλίπ του Ντύλαν έχουν αποσυρθεί από το γιουτιούμπ, παραθέτω το τραγούδι με την Τζόαν Μπαές

 I dreamed I saw St. Augustine
Alive as you or me
Tearing through these quarters
In the utmost misery
With a blanket underneath his arm
And a coat of solid gold
Searching for the very souls
Whom already have been sold



“Arise, arise,” he cried so loud
In a voice without restraint
“Come out, ye gifted kings and queens
And hear my sad complaint
No martyr is among ye now
Whom you can call your own
So go on your way accordingly
But know you’re not alone”

I dreamed I saw St. Augustine
Alive with fiery breath
And I dreamed I was amongst the ones
That put him out to death
Oh, I awoke in anger
So alone and terrified
I put my fingers against the glass
And bowed my head and cried

.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Βαρυσήμαντη (πολιτική) δήλωση

.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και εν όψει εντατικών πολιτικών  ζυμώσεων και διαβουλεύσεων εξ αιτίας του εκλογικού αποτελέσματος, δηλώνω κατηγορηματικά ότι (από) ανέκαθεν ήμουνα υπέρ των πολυφωνικών συνεργασιών !!!



.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ημέρα ψήφου και περισυλλογής


 .


Μυθιστόρημα, ( ΚΑ΄ )

.των εκλογών επίκαιρον...

Εμείς που ξεκινήσαμε για το προσκύνημα τούτο
κοιτάξαμε τα σπασμένα αγάλματα
ξεχαστήκαμε και είπαμε πως δεν χάνεται η ζωή τόσο εύκολα
πως έχει ο θάνατος δρόμους ανεξερεύνητους
και μια δική του δικαιοσύνη

πως όταν εμείς ορθοί στα πόδια μας πεθαίνουμε
μέσα στην πέτρα αδερφωμένοι
ενωμένοι με τη σκληρότητα και την αδυναμία
οι παλιοί νεκροί ξεφύγαν απ' τον κύκλο κι αναστήθηκαν
και χαμογελάνε μέσα σε μια παράξενη ησυχία.

Γ. Σεφέρης



Αυτά είπεν ο ποιητής στην γλώσσα του, διαχρονικά και έξω από εκλογικές προτιμήσεις και αποτελέσματα. Σε άλλη γλώσσα προς την χούντα είχε κάνει μια δήλωση :


’’Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι εθνική επιταγή. Τώρα ξαναγυρίζω στη σιωπή μου"



Ποιός να φανταζότανε άραγε την επικαιρότητα της δήλωσης του σήμερα, σαράντα χρόνια μετά. Μόνο αν προσεγγίσετε την πολιτική πραγματικότητα με τον χαρακτηρισμό "Κοινοβουλευτική δικτατορία" μπορείτε να την κατανοήσετε. Φαντάζει σκληρός ο χαρακτηρισμός αλλά σκεφτείτε, πότε οι οποιοιδήποτε εκλεχθέντες τήρησαν τον (ανύπαρκτον) προγραμματισμόν τους ή τις δεσμεύσεις τους ; και τις περισσότερες φορές στις επικρίσεις απαντούσαν πως έχουν "λαϊκή εντολή" να εξαντλήσουν την τετραετία!

" Ὅλοι πιὰ τὸ διδάχτηκαν καὶ τὸ ξέρουν πὼς στὶς δικτατορικὲς καταστάσεις ἡ ἀρχὴ μπορεῖ νὰ μοιάζει εὔκολη, ὅμως ἡ τραγωδία περιμένει ἀναπότρεπτη στὸ τέλος."

 Λόγια σοφά που δυστυχώς επιβεβαιώνονται με το σκεπτικό της κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Σκεφτείτε ποιά είναι τα "στηρίγματα" της πολιτικής, όπως αυτή εφαρμόζεται στην Ελλάδα ; Οι "επιστήμες του τίποτα", όπως λέγονται όσες "επιστήμες" αδυνατούν να περιγράψουν το αντικείμενό τους και μπουρδολογούν αενάως αφού δεν υπάρχει ουσιαστική αφετηρία για να ανελιχθεί εν συνεχεία η λογική σκέψη : αρχικά η θεολογία και στις μέρες μας η ψυχολογία και κυρίως η οικονομολογία η τελευταία βασικά υπεύθυνη για το χάλι μας μετά από τις δράσεις των " κορυφαίων οικονομολόγων", κατά την φήμη που τους συνόδευε, Αντρέα, Μητσοτάκη, Αλογοσκούφη και Παπακωνσταντίνου.
Και ποιοί εξαφανίζονται από την σύγχρονη κοινωνική ζωή μας ; οι ποιητές, οι λογοτέχνες, οι καλλιτέχνες. Δεν έχει χώρο γι' αυτούς, μας έπνιξαν τα σκυλοτράγουδα, οι κακής ποιότητας επιθεωρήσεις, τα κείμενα των "επωνύμων" δημοσιογράφων αντί των μορφωμένων και των λογοτεχνών.
Εχουμε ξεχάσει πως είναι ο μορφωμένος δημοσιογράφος, πότε εμφανίσθηκε για τελευταία φορά πρωθυπουργός στο θέατρο και πότε υπήρξε "υπουργείο πολιτισμού". Η ατάκα του Μάνου "ούτε υπουργείο είναι , ούτε πολιτισμό παράγει" δυστυχώς δεν ήταν χαρακτηριστική της εποχής του αλλά διαχρονική.
Ισως γιατί κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι "κρίσιμη". Τόσο κρίσιμη που δεν μας αφήνει να σκεφτούμε άλλα πράγματα, πολύ πιο σημαντικά από το εκλογικό αποτέλεσμα που στην πραγματικότητα δεν επηρεάζει την ζωή μας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Αφήστε λοιπόν το μυαλό σας ελεύθερο, ψηφίστε αν θέλετε, όποιο κόμμα θέλετε. Αλλά μετά συμμορφωθείτε με τα λόγια του ποιητή, κάντε ότι κάνει και πάλι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου :  προσπαθείστε μόνοι σας !

...λίγο ακόμα θα ιδούμε τα μάρμαρα να λάμπουν, να λάμπουν στον ήλιο κι η θάλασσα να κυματίζει, λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα...


.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ξένες γλώσσες, ξένες σκέψεις, ξένες ήπειροι...



"Ταξίδεψα πολύ και αυτό με βοήθησε ν' αντιληφθώ πώς η βλακεία δεν ήταν αποκλειστικόν του τόπου μας προϊόν, όπως περήφανα ισχυρίζονται κι αποδεικνύουν συνεχώς οι έλληνες σωβινιστές και της εθνικοφροσύνης οι εραστές.
Παράλληλα ανακάλυψα ότι τα πρόσωπα που μ' ενδιαφέρανε έπρεπε να ομιλούν απαραιτήτως ελληνικά, γιατί σε ξένη γλώσσα η επικοινωνία γινότανε οδυνηρή και εξαφάνιζε το μισό μου πρόσωπο."

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που πέθανε ο Μάνος Χατζηδάκις και το κενό που άφησε γίνεται όλο και περισσότερο ενοχλητικό καθώς καθημερινά μιζεριάζουμε με τα της τρόικας και των τριών πουλακίων της πολιτικής που μας έχουν καθήσει στον σβέρκο και δεν μας αφήνουνε να πάρουμε μια  ανάσα, μια ανάσα πολιτισμού σαν αυτές που απλόχερα μας έδινε κάθε τόσο ο Μάνος.

Ναι, βλάκες υπάρχουν παντού, θα πει κάποιος, δεν χρειαζότανε να μας το πει ο Μάνος ! Μα οι καλλιτέχνες δεν λένε καινούργια πράγματα, βγάζουν απλά στην επιφάνεια τις σκέψεις που ανήκουν σε όλους αλλά μας διαφεύγουν στην καθημερινότητα και δεν την επηρεάζουν. Ενώ ένα τραγούδι, μια συνέντευξη, μια δήλωση μας "ξυπνάει", ειδικά όταν αυτός που την κάνει ξέρει τον σφυγμό μας.
Και ποιός τον ήξερε καλύτερα από τον Μάνο ; Ανθρωπος που τον ενδιέφερε και η τελευταία εννοιολογική λεπτομέρεια κάθε λέξης που πρόφερε. Και είχε καταλήξει σ' αυτό που έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά δεν είναι : καθένας μπορεί να συνενοηθεί σε βαθύτερο επίπεδο μόνο στην γλώσσα που σκέφτεται και όχι στις γλώσσες που μιλά, δεν αναφέρεται σε απλό επίπεδο συνενόησης. Εδώ πολλές φορές στην ίδια μας την γλώσσα και δεν μπορούμε να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει τι εννοούμε και χρειαζόμαστε την γλώσσα των ματιών, των χεριών , του σώματος, πόσο μάλλον σε μια άλλη γλώσσα.

Χρήσιμοι, χρησιμότατοι οι μεταφραστές, μας δίνουν-μέσα από την δική τους την ματιά, βέβαια- την ευκαιρία να πλησιάσουμε ξένους λογοτέχνες, καλλιτέχνες και ποιητές. Μερικές φορές όμως η μεταφορά των ιδεών που κάνουν οι μεταφραστές θεωρείται από τους ίδιους "γενεσιουργός αιτία" και περνούν στον χώρο της συγγραφικής. Τα δικά τους έργα τους όμως  ενώ είναι κατά κανόνα καλογραμμένα, είναι "'στείρα" μια που από συνήθεια δεν έχουν μάθει να γράφουν στην γλώσσα που σκέπτονται αλλά σε αυτήν που μεταφράζουν.


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τρομοκράτες !

 .


Οπως όλοι όσοι έχουν βάρκες, έχω σπίτι μου τις ληγμένες φωτοβολίδες γιατί δεν ξέρω τι να τις κάνω και δεν τις ανάβω μαζί με τα ληγμένα καπνογόνα το Πάσχα, δεν μ' αρέσει αυτό το "έθιμο". Στο τζάκι μου δίπλα υπάρχει ένα τσεκούρι και στην κουζίνα ένα μπαλταδάκι και κάποιο μαχαίρι που μπορεί να κόψει το κρέας. Υπάρχουν επίσης μπουκάλια που δεν επιστρέφονται γιατί βαριέμαι να τα πάω στην ανακύκλωση καθώς και τα παλιά μου κινητά που τα φυλάω για ρεζέρβες αν χαλάσει ξαφνικά αυτό που χρησιμοποιώ. Επίσης καμιά φορά, όλο και πιο σπάνια τελευταία αφήνω τίποτε χρήματα που μου περισσεύουν σπίτι μου.
Α, έχω κι ένα σουγιαδάκι από την Κρήτη με μια μαντινάδα χαραγμένη στην κάμα του...
και  ννννναί έναν ελβετικό πολυσουγιά, απομεινάρι από την εποχή που έκανα ελεύθερο κάμπινγκ.
Οπως ίσως και σεις.
Οπως ίσως και σεις παίζει να έχετε σπίτι σας γκαζάκια για το καμινέττο, εγώ είμαι άλλη κλάση, χρησιμοποιώ φυσικό αέριο !
Δεν έχω σπίτι μου κράνος γιατί αποφεύγω τις μηχανές και τα μηχανάκια όπως  διάολος το λιβάνι αλλά (σαν λογικός άνθρωπος) υποθέτω ότι όσοι το χρησιμοποιούν το έχουν σπίτι τους ή σε μέρος που συχνάζουν και όχι σε θυρίδα τραπέζης, έτσι ;
Ε λοιπόν όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται σαν αποδεικτικά στοιχεία από την αστυνομία για  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ !!!!


Αντιγράφω :

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε επτά (7) συνδέσμους φιλάθλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έξι (6) μεταλλικές ράβδοι,

Δύο (2) μπαστούνια του μπέιζμπολ (σιδερένιο-ξύλινο),

Τέσσερα (4) αυτοσχέδια ξύλινα γκλοπ με ενσωματωμένα καρφιά,

Είκοσι τέσσερα (24) ξύλινα ρόπαλα,

Έντεκα (11) κράνη μηχανής,

Ενα αστυνομικό καπέλλο

Είκοσι πέντε (25) άδεια μπουκάλια γυάλινα,

Μία (1) ερυθρά φωτοβολίδα αλεξιπτώτου,

Δύο (2) τσεκούρια,

Ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι,

Ένας (1) μπαλτάς με ξύλινη λαβή,

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ξέχασα έχω ακόμα σπίτι μου και το καπέλλο που φορούσα σαν επίκουρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού... το είχα πλρώσει εξ άλλου !







ΠΑΟΚg's είμαι, τους οργανωμένους (όλων των ομάδων) δεν τους πολυγουστάρω, όπως δεν γουστάρω και τους οργανωμένους όλων των κομμάτων, αλλά η λογική, η κάθε λογική έχει τα όριά της και δεν μπορεί να παραβιάζεται τόσο βάναυσα ακόμα και σε προεκλογικές περιόδους, δεν μπορεί να θεωρείται τεκμήριο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης η ύπαρξη δύο κινητών και "Μία (1) ερυθρά φωτοβολίδα αλεξιπτώτου", αν ήταν... πρασίνη θα άλλαζε τίποτε άραγε ;
Στις έρευνες στα σπίτια οπαδών βρέθηκαν πιστόλια, σιδηρογροθιές και διάφορα άλλα "πολεμικά" αξεσουάρ καθώς και ποσότητα κάνναβης, όλα γνωστά και αναμενόμενα για οργανωμένους οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας. Οι παραβάτες να πληρώσουν αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού απαγορεύεται η κατοχή σιδερογροθιάς υπάρχουν καταστήματα που τις εμπορεύονται !! (την ίδια απορία έχω και για τα λέϊζερ και τα βεγγαλικά ). Αλλά η έρευνα ΜΟΝΟ σε σπίτια οπαδών του ΠΑΟΚ δείχνει στοχοποίηση και όχι διάθεση ελέγχου ΟΛΩΝ των οπαδικών συνδέσμων. Οπως επίσης δεν είναι δυνατόν να αναφέρονται σαν τεκμήρια και τα πυροβόλα όπλα και τα χρήματα που έχει κάποιος σπίτι του.


Μια λογική απορία που προκύπτει είναι αν κάποιος παίζει μπέιζμπολ το μπαστούνι του (ρόπαλο) που πρέπει να το φυλάει όταν δεν παίζει ; Και αφού θεωρείται"όπλο" γιατί πωλείται ελεύθερα στα καταστήματα αθλητικών ειδών ;

Πολύ θα ήθελα επίσης να μου εξηγήσει ένα σαΐνι της Αστυνομίας πως ξεχωρίζει, όταν το βρει κάτω απ' το στρώμα, ένα 50ευρο που προορίζεται για τις ανάγκες του σπιτιού από το 50ευρο που έχει εγκληματικό προορισμό !


Αντιγράφω :

Στην κατοχή και στις οικίες των ( 33 ) συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι μάρκας ZASTAVA διαμετρήματος 7,62 mm,

Ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος 8 mm, με μία άδεια γεμιστήρα,

Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα με πιστολοειδή λαβή,

Πενήντα έξι (56) φυσίγγια,

Μία (1) γεμιστήρα

Ένα (1) πιστόλι τύπου replica με γεμιστήρα που περιείχε πέντε (5) φυσίγγια κρότου,

Πέντε (5) ράβδοι (μεταλλικές-ξύλινες-αστυνομικές),

Τέσσερα (4) ρόπαλα του μπέιζμπολ,

Μία (1) μασέτα,

Επτά (7) σιδερογροθιές,

Μία (1) ερυθρά φωτοβολίδα αλεξίπτωτου,

Μία (1) αντιασφυξιογόνα μάσκα,

Ένα (1) σφυρί θραύσης υαλοπινάκων,

Τρεις (3) χειρουργικές λάμες,

Ένας (1) ασύρματος συντονισμένος σε συχνότητες αστυνομίας,

Μία (1) μεταλλική αυτοσχέδια κατασκευή σε σχήμα αστεριού,

Ένα (1) σπρέι αερίου,

Κροτίδες – φωτοβολίδες,

Μία (1) συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων με 33 συνολικά φυσίγγια εκτόξευσης φωτοβολίδων,

Σαράντα δύο (42) φυσίγγια κρότου-αερίου,

Εννέα (9) μαχαίρια (κυνηγετικά και αναδιπλούμενα),

Ένας (1) σουγιάς,

Ένας (1) πολυσουγιάς,

Σαράντα (40) κινητά τηλέφωνα,

(348,48) γραμμάρια κάνναβης,

Ένα (1) μεταλλικό κουτάκι αναψυκτικού, το οποίο περιέχει άγνωστη ουσία λευκού χρώματος μεικτού βάρους 116 γραμ.,

Ένα (1) πλαστικό δοχείο περιέχων υγρό υδράργυρο εντός νερού συνολικού βάρους 11,74 γραμ.  και

Χρηματικό ποσό 3.300 Ευρώ και 10.000 Δολαρίων Η.Π.Α.

Στα πλαίσια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, συνελήφθη 23χρονη ημεδαπή, η οποία διέμενε μαζί με έναν εκ των συλληφθέντων, στην οικία των οποίων βρέθηκαν μία (1) φωτοβολίδα, τέσσερις (4) κροτίδες, ένα (1) λέιζερ τύπου στυλό, ένα (1) στιλέτο και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.


Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πιλα-βιος ή πιλάφιος ;

Πολιτικόν άρθρο

 Οι Ελληνες (κατά)ψηφίζουν όπως φυσά ο άνεμος ...


Είναι γνωστές στους φίλους του μπλογκ οι θέσεις του γράφοντος περί συνειδητής αποχής από τις εκλογές, όπου το οξύμωρο σχήμα παραμένει - ουδείς Ελλην ψηφίζει, ΟΛΟΙ καταψηφίζουν εξ ου και το τραγελαφικό ερώτημα των προσεχών εκλογών αλλά και το αντίστοιχο αποτέλεσμα των τελευταίων , δεν ξέρουν ποιόν να κανταψηφίσουν πρώτο !! Εκτός και πιστεύετε ότι έγινε το 25% του λαού ξαφνικά αριστεροί και συριζαίοι ή ότι το 7% του πληθυσμού νεοναζίζει.
Επειδή είναι δύσκολο σε κάποιον που είναι μέσα σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο να δει τα πράγματα καθαρά και χωρίς τους παραμορφωτικούς καθρέπτες που του επιβάλλουν, θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα από τον παραπλήσιο χώρο της πολιτικής, το ποδόσφαιρο αφού τονίσω την μεγαλύτερη διαφορά των δύο χώρων : στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον αναφέρεται η ΑΛΗΘΕΙΑ στο αποτέλεσμα ενός αγώνα, π.χ. 2-1, ενώ στην πολιτική δεν ισχύει ούτε η αλήθεια των αριθμών.


Οπως θα ήταν ένας "υπερκομματικός" υπουργός, κάτι σαν Παπαδήμας δηλαδή αλλά όχι διεθνοποιημένος, έτσι αντίστοιχα στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τους περιφρονούντες τα ποδοσφαιρικά και ασχολούμενους μόνο με τα αμιγώς πολιτικά βαυκαλιζόμενοι ότι διατηρούν την "σοβαρότητά" τους ). Αυτήν την εποχή προεδρεύει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, γνωστός στους αθλητικούς χώρους και ως "πιλάφιος", άγνωστον το γιατί καθώς και το είδος του ρυζιού που χρησιμοποιείται -λένε για μακρύκοκκο μπασμάτι αλλά δεν το υιοθετώ-.


Προσέξτε τώρα δήλωση του προέδρου μετά την λήξη του αγώνα Πολωνίας-Ελλάδας και σκεφθείτε αν ξεπέρασε ή όχι τον "κύριο Τίποτε" Αβραμόπουλο της ΝουΔου :
"Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίσθηκε σοβαρά αλλά δεν θάθελα να πω τίποτε περισσότερο επ' αυτού μέχρι να έχω επίσημη ενημέρωση"
Εξυπακούεται ότι και τώρα που έχει επίσημη ενημέρωση πάλι τίποτε δεν έχει να μας πει, ούτε καν την αερολογία που μας φόρτωσε προηγουμένως και την μετέδωσαν  σαν σοβαρή είδηση οι αρδ (το δέλτα είναι από την λέξη δημοσιογράφοι, τις λέξεις που αρχίζουν από άλφα και ρο τις φαντάζεσθε, υποθέτω). Μόλις μάθει να προσθέτει και την φράση "θα συγκληθεί ένα ιατρικό συμβούλιο που θα εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή το καλύτερο για την περίπτωση του" θα είναι έτοιμος να υπουργοποιηθεί. Φυσικά δεν είναι γιατρός, νομικός είναι κι αυτός και ο προκάτοχός του, ο αλήστου μνήμης Γκαγκάτσης, ώστε να εφευρίσκουν διατάξεις αλλά και παραθυράκια που τις καταργούν έτσι ώστε να αποφασίζουν κατά το δοκούν και τα συμφέροντα του εκάστοτε επικρατούντος ποδοσφαιροπαράγοντα. Σας θυμίζει καθόλου νομοθετικό έργο βουλής και συμφέροντα μεγαλοεκδοτών, μεγαλοεφοπλιστών και λοιπών "ευεργετών" της ελληνικής οικονομίας ;
Σε ένα σημείο που υπερτερεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ των βουλευτών, υπουργών κ.λ.π. είναι ότι η θέση του είναι άμισθη, το οποίον ερμηνεύεται πως δεν πληρώνει φόρους για τα έσοδά του που φυσικά είναι πολύ περισσότερα από τις απολαβές ενός μεγαλοδικηγόρου, αλλιώς κανένας δεν θα άφηνε την δουλειά του για μια "θέση", ούτε ο Λυκουρέζος !!
Να θυμίσω ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης ο κ. Πιλάβιος έδωσε αύξηση στις απολαβές του προπονητή της Εθνικής πάνω από 30%, αν θυμάμαι καλά. Την αύξηση που έδωσε για τα "έξοδα παραστάσεως" του ιδίου και των ανθρώπων του δεν την μάθαμε όπως δεν μαθαίνουμε όλες τις παροχές προς τους πολιτικούς.
Τέλος να προσθέσω πως κοινός τόπος του ποδοσφαιροανθρώπου Πιλάβιου, του ποδοσφαιροεπενδυτή Μαρινάκη και πλειάδος πολιτικών είναι ευαγές(αμερικάνικο) εκπαιδευτικό ίδρυμα...

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Χρόνια πολλά !!






Του Αγίου Πνεύματος σήμερα γιορτάζουν όσοι είναι ή θεωρούνται πνευματώδεις αλλά και όσα έχουν καθαγιασθεί όχι μόνο "εν είδει περιστεράς" αλλά και αετού και δη, δικέφαλου !!
Διότι και αυτός "εβεβαίου του λόγου το ασφαλές" !!

Σαν ΠΑΟΚg's αφιερώνω ένα τραγούδι που εκφράζει τα συναισθήματα των ομοίων για την ομάδα...